Pertot Cycling Pertot Cycling

La Ronda Road —
Del 12 de juliol a 12 de setembre

Inscriu-te

La Cerdanya és un paradís per al ciclisme en ruta. Carreteres molt poc transitades i uns paisatges increïbles. Fes la Ronda de La Cerdanya, pujant a tots els seus ports de muntanya, en format autoguiat i autosuficient. Des de Pertot et proporcionarem uns tiquets d’avituallaments que podràs bescanviar durant la ruta.

 

La Ronda no és una competició qualsevol és un REPTE en majúscules. Un format de competició OPEN, on simplement hauràs de validar el recorregut realitzat per entrar a la classificació final sempre i quan hagis completat en un dia el recorregut escollit.

 

Les dates són obertes. Del 12 de juliol a 12 de setembre, tria el dia que tu vulguis i posa’t a rodar.

 

Tres rutes diferents, La Suprema (172km) , La Gloriosa (149km) i La Valenta (109 km). Escull la que vols fer, posa-hi la bici, les cames i…  a rodar!

 

Us hi ATREVIU?

 

No deixis res per fer!

 

Pocs quilòmetres després de sortir de Prullans, ens enfrontem a la mítica pujada a Talltendre, 7km de longitud però amb uns primers 5km amb algunes rampes del 17% i una pendent mitja de 9,8%. Després d’aquest escalfament tornem a baixar a la carretera i de seguida enfilem cap a Éller, que arrenca similar al Talltendre però després es suavitza! El següent port és la pujada a Meranges més llarga però més rodadora, et permetrà “recuperar” una mica. Niula, una pujada bastant desconeguda de només 4km, li podríem dir que seria un port petit però malparit, ja veureu i d’aquí cap a la pujada a la estació d’esquí de fons de Guils Fontanera, on superareu els 750m + en poc més de 11 quilòmetres.

 

Un cop superats tots els ports de La Solana, creuem la Vall de La Cerdanya cap a la obaga per Puigcerdà, tot passant per davant de cal Pertot (per si necessiteu una mica de suero o fotre-li més pressió a les rodes!) enfilem la mítica Collada de Toses, un port llarg i tranquil, sense trànsit i agradable per rodar sense aixecar el cul del seient. Després de coronar, tot anant direcció a La Molina, ens desviem cap a la esquerra cap al pla dels Alabaus, per pujar el Coll de la Creueta. Seria un pecat deixar-vos sense aquestes vistes, n’hi ha que diuen que en un dia assolellat es pot veure el mar… serà veritat?

 

Després d’això, que no és poc, ja quasi ho tenim! Una mica de puja-baixa fins a La Molina, el descens fins a Alp i acabarem rodant els últims 15 quilòmetres per la Vall fins a arribar al Ecoresort. Potser sí que hauríem de reservar l’spa i un massatge recuperador, no?

Durada

més de 7 h

Dificultat

Km

172 km

Desnivell

4000 m+

Un repte en majúscules!

 

Pocs quilòmetres després de sortir de Prullans, ens enfrontem a la mítica pujada a Talltendre, 7km de longitud però amb uns primers 5km amb algunes rampes del 17% i una pendent mitja de 9,8%. Després d’aquest escalfament tornem a baixar a la carretera i rodem 8 quilometres per anar a buscar el següent port que és la pujada a Meranges més llarga però més rodadora, et permetrà “recuperar” una mica. Baixem altra vegada a la carretera general i d’aquí cap a la pujada a la estació d’esquí de fons de Guils Fontanera, on superareu els 750m + en poc més de 11 quilòmetres.

 

Un cop superats els ports de La Solana, creuem la Vall de La Cerdanya cap a la obaga per Puigcerdà, tot passant per davant de cal Pertot (per si necessiteu una mica de suero o fotre-li més pressió a les rodes!) enfilem la mítica Collada de Toses, un port llarg i tranquil, sense trànsit i agradable per rodar sense aixecar el cul del seient. Després de coronar, tot anant direcció a La Molina, ens desviem cap a la esquerra cap al pla dels Alabaus, per pujar el Coll de la Creueta. Seria un pecat deixar-vos sense aquestes vistes, n’hi ha que diuen que en un dia assolellat es pot veure el mar… serà veritat?

 

Després d’això, que no és poc, ja quasi ho tenim! Una mica de puja-baixa fins a La Molina, el descens fins a Alp i acabarem rodant els últims 15 quilòmetres per la Vall fins a arribar al Ecoresort. Potser sí que hauríem de reservar l’spa i un massatge recuperador, no?

Durada

més de 6 h

Dificultat

Km

149 km

Desnivell

3400 m+

Les vistes des dels ports de Cerdanya!

 

Amb la Ronda VALENTA farem la volta a La Cerdanya rodant per La Solana i la Obaga, sense grans rampes. Tot i així, acabarem fent 109km amb 2100m+ ja que amb les pujades a Meranges i al Coll de la Creueta acumularem desnivell.

 

Sortim de Prullans cap a la carretera general de La Seu a Puigcerdà i rodem per escalfar les cames durant 13 quilòmetres fins al creuament de Meranges just abans d’arribar a Ger. Amb 1.539 m, el nucli de Meranges és el cap de municipi situat a més altitud de Catalunya i per arribar-hi haurem, de superar els 450m+ durant 10 quilòmetres per una carretera sinuosa, en bon estat i una pendent mitjana de 3,5%.

 

De Meranges, tornarem a baixar cap a la carretera i rodarem fins a Puigcerdà, la capital de comarca per anar cap a Queixans, terme o iniciem la mítica Collada de Toses, un port llarg i tranquil, sense trànsit i agradable per rodar sense aixecar el cul del seient. 21,5 quilòmetres per fer 875m+ amb una pendent suau de 3,2% de mitjana. Després de coronar, tot anant direcció a La Molina, ens desviem cap a la esquerra cap al pla dels Alabaus, per pujar el Coll de la Creueta. Un últim esforç per arribar a dalt i veure unes de les millors vistes que ens ofereix la Cerdanya. N’hi ha que diuen que en un dia assolellat es pot veure el mar… serà veritat?

 

Després d’això, que no és poc, ja quasi ho tenim! Una mica de puja-baixa fins a La Molina, el descens fins a Alp i acabarem rodant els últims 15 quilòmetres per la Vall fins a arribar al Ecoresort

Durada

més de 4 h

Dificultat

Km

109 km

Desnivell

2000 m+

Més informació

La Ronda de la Cerdanya, en qualsevol de les tres distàncies es pot realitzar en el sentit i ordre que vulgueu. Podeu començar des d’on vulgueu sempre que no sigui al mig d’un tram cronometrat. Des de la organització us proposem l’ordre més lògic per completar-la, sortint des de Prullans i en sentit horari. El recorregut no està marcat i l’haureu de seguir mitjançant el track que us proporcionem en el vostre dispositiu GPS

 

Els trams cronometrats seran únicament les pujades, que és on us heu d’exprimir si voleu estar a davant de la classificació. La resta ho podreu fer a un ritme més suau si voleu recuperar. El temps final, serà la suma dels temps cronometrats.

 • La inscripció a La Ronda de la CERDANYA té un PREU de 30 €. Les places son il·limitades.

 

 • El preu inclou
 • — Tracks de la Ruta
 • — Welcome pack
 • — 3 tiquets per als avituallaments ( a bescanviar durant la jornada)
 • — Classificació final
 • — Premis i sorteigs de material

 

Planifica’t la ruta com vulguis i aprofita algun d’aquests punts que et proporcionem per gastar els tiquets dels avituallaments:

 

 • — Meranges
 • — Fontanera
 • — Puigcerdà
 • — La Molina
 • — Prullans: Al hotel Ecoresort

Per fer la RONDA, s’ha d’estar en forma i començar ben descansat. Per això us recomanem que us allotgeu al Cerdanya ECORESORT de Prullans! Si voleu, també podeu contractar els serveis extres que ens ofereixen als ciclistes. Com a inscrits a la RONDA gaudireu de un descompte

 

Si vols lluir un fantàstic maillot i culot mentre fas la Ronda de Cerdanya, pots comprar el de disseny exclusiu Pertot en el moment de la inscripció.

Guia de talles aquí

1.- La RONDA és un repte de llarga durada. Planificat el dia i hora de sortida que més et convingui tenint en compte la teva forma física.

 

2.- Tot i que et donem tiquets per als avituallaments, porta sempre a sobre menjar I beguda.

 

3.- Sigues autosuficient mecànicament. Porta a sobre material per a reparar punxades i petites incidències. Que res no t’espatlli la jornada. En cas d’averia seria, contacta’ns i intentarem atendre’t!

 

4.- Estem ciclant en alçada. Estigues pendent de la méteo de la jornada i porta quelcom de abric si ho creus necessari.

 

5.- No hi ha servei d’assistència sanitària ni assegurança. També has de ser autosuficient en aquest sentit.

 

6.- Les carreteres no estaran tallades al trànsit, per tant respecta les normes de circulació.

 

7.- Sigues respectuós amb l’entorn. Volem omplir la Cerdanya de ciclistes, però no de deixalles. Emporta’t tot el que utilitzis i no deixis petjada.

 

8.- Si surts sol, avisa a algú que sortiràs i quin recorregut faràs.

 • Entre tots els ciclistes que feu la RONDA, farem un sorteig al finalitzar l’estiu. Per participar-hi, només tres requisits:
 • — Seguir-nos el compte @sompertot
 • — Fer-vos una foto fent la RONDA
 • — Etiqueteu a dos amics que no s’han atrevit a acompanyar-vos!

– Un cop realitzada la inscripció, rebreu un e-mail de confirmació. Adjunt al correu trobareu els tracks en format GPX. Només els heu de carregar al vostre dispositiu GPS.

 

– Podeu passar a recollir el vostre Welcome Pack al Pertot de Puigcerdà. Recordeu que és aquí on trobareu els tiquets per descanviar als vostres avituallaments!

 

 • – Un cop tingueu el welcome pack i els track carregat al GPS escolliu la data entre el 12 de Juliol i el 12 de setembre per realitzar la ruta!

 

Realitzeu la ruta. La ruta no és 100% cronometrada. Generalment només ho són els trams de pujada i/o ports. Podeu parar tranquil·lament a menjar o qualsevol altre necessitat fora dels trams de pujada o ports evidents.

 • – Un cop feta ruta, puja-la a STRAVA (aquí podeu descarregar Strava si no en teniu).

 

 • – Valida el teu temps.

 

 • – Comprova la classificació

Inscriu-te

Valida el teu recorregut

Per més informació

Envia’ns la teva consulta i ens posarem en contacte amb tu l’abans possible

Patrocinadors